Yli puolen välin. Onneksi! Haluaisin ihan tosissani jo oman vartaloni takaisin. Minulla ei ole energiaa, jalkani ovat turvonneet, itken jatkuvasti, tissini eivät mahdu mihinkään.. Joku joskus sanoi että raskaus on ihanaa aikaa? 

Seuraava teksti on kopioitu Vau.fi sivujen raskauskalenterista, siihen pääset tästä.

 

23. raskausviikko

Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 19 cm 
Koko pituus: 27 cm

SIKIÖ

Tämän viikon alussa sikiö on 20 viikkoa vanha. Kulmakarvat ja hiukset tulevat selvemmin esille ja sikiö liikuttelee silmiään useammin. Nämä silmänliikkeet voi nähdä ultraäänessä. Nyt untuvakarvoitus peittää koko kehon, mutta sitä on eniten pään ympärillä, kaulassa ja kasvoissa.

Jalat alkavat lähestyä lopullista pituuttaan suhteessa kehoon ja sekä käsien että jalkojen lihakset voimistuvat, jolloin myös liikkeet ovat voimakkaampia. Samanaikaisesti jatkuu luurangon rustojen kehitys luiksi.

Puolustusjärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt, mutta auttaa suojaamaan pientä kehoa infektioita vastaan. Pojilla kivekset alkavat laskeutua kohti kivespusseja.

NAINEN23. raskausviikko

Ne ihanat potkut! Olet ehkä tuntenut ne jo jonkin aikaa, mutta nyt ei enää ole epäilyksen sijaa. Vauva liikkuu – ja useita kertoja päivässä! Pieni vallaton napero, joka elää omaa elämäänsä sinun sisälläsi, antaa jatkuvasti todisteita olemassaolostaan.

Sikiön potkut tulevat todennäköisesti olemaan olennainen osa päivääsi tästä eteenpäin. Sekä hyvässä että pahassa. Jos sikiö ei potki, huolestut. Jos se potkii yhtenään, väsyt siihen ja toivot, että se rauhoittuisi hieman.

Sinun on hyvä tietää, että sikiön liikkeet välittyvät kohdun seinämän läpi herkkiin vatsaseinämän hermoihisi. Se, tunnetko potkut vai et, riippuu missä asennossa lapsi on, missä istukka sijaitsee, mikä suunta potkuilla on sekä, kuinka voimakkaita potkut ovat. Jos lapsi on kasvot kääntyneenä selkärankaasi kohti ja potkii, et tunne lyhyttä terävää tönäisyä samalla tavalla kuin jos se potkisi vatsaasi kohti. Muista, että kaikki lapset ovat erilaisia: älä vertaa tätä lasta sen sisaruksiin tai toisen samassa raskauden vaiheessa olevan äidin lapseen.

 

 

 

Entäpä sitten nämä omat fiilikseni tällä viikolla? 

Minulla oli joskus nilkat, nyt niiden tilalla on kaksi vesipussia. Ja kyllähän nuo vauvan potkut tuntee, eikä ne onneksi vielä häiritse unta, niitä aikoja odotellessa.. Vauvamaha ei ole vieläkän saanut muotoaan vaan ihmiset eivät vielä ole varmoja onko Stiina vain päässyt lihoamaan parisuhteen aikana.. Olen todella kateellinen heille, joilla vauvamaha pyöreys näkyy selvästi ja suloisesti..

Niin joo, mites on lantioni laita, en uskalla edes toivoa että saisin vanhoja farkkuja enää jalkaani, minulla kun nykyään on lantio, sitä ei ennen ollut! Tissini eivät tosiaan mahdu minkään paidan, puhumattakaan rintsikoitteni sisään! Onhan nuo kivan näköiset, kiinteät pallot vielä, mutta mites imetyksen jälkeen? Normaalisti minulla on B kuppi, nyt mennään jo melkein E:ssä.. 

 

Mutta toivottavasti pääsen nauttimaan tämän kaiken tuloksesta pian uudenvuoden jälkeen. Haluaisin jo vauvan syliini, mutta parempi sen on vielä kasvaa ja voimistua pahalta maailmalta piilossa muutaman kuukauden :) 

 

                                 WP_000496-normal.jpg